Ugnsbakad torskfilé med kryddig tomatsås

Snabbt och enkelt. dessutom gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Såsen:
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 urkärnad och tärnad röd paprika
1 tsk Koriander Malen
1/2 tsk Garam Masala
2 krm Spiskummin Malen
1 krm Vitpeppar Malen
2 msk matolja
1/2 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 msk Tomatpuré
1 dl kokosmjölk
ris

Gör så här

Sätt på ugnen på 200. VIk ihop fiskfiléerna och lägg dem på en oljad plåt. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Baka dem i ugnen ca 15 minuter. Fräs lök, vitlök, paprika och kryddor i oljan i ca 1 minut utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kokosmjölk. Låt det hela koka ihop sakta under 5-6 minuter. Smaka av med salt. Servera fisken med såsen och nykokt ris. Klipp lite gräslök över. Receptet kommer från Kockens!
Visningar:
1529
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Enkel Minestron
av Caddiie
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader