Ugnsbakade champinjoner

En smakfull anrättning som passar bra som förrätt

Betyg (0 röster)
Ugnsbakade champinjoner

Ingredienser

250 g champinjoner, sköljda och avtorkade
2 msk ströbröd
4 stora tomater, urkärnade och skurna i små kuber
5 ml citronsaft
40 g getost
1 tsk svartpeppar, krossad
40 g smör, i små bitar
1 tsk salt
Persilja , hackad

Gör så här

Värm ugnen till 200°C. Lägg champinjonerna i en tjockbottnad kastrull och koka dem i 10 minuter. Smörj under tiden en eldfast form och täck bottnen med ströbröd.

Tag upp champinjonerna ur det kokande vattnet och låt dem rinna av. Lägg champinjonerna i formen och stänk över dem med citronsaft. Fördela tomaterna mellan champinjonerna .

Blanda salt, peppar och ost och strö blandningen över champinjonerna och tomaterna. Klicka över smöret. Placera formen i mitten av ugnen och grädda i 45 minuter. Garnera med persilja och servera.
Visningar:
2643
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader