Ugnsbakade grönsaker

Frägglada, saftiga grönsaker direkt från ugnen - inte bara ett tillbehör utan främst en härlig och hälsosam ensamrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6 - 7 potatisar av mjölig sort
4 msk olivolja
4 gula lökar
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
2 - 4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 aubergine
2 zucchini
4 tomater

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla det med 2 msk olivolja. Skrubba potatisen och dela den i halvor eller stavar på längden. Dela löken i halvor eller fjärdedelar. Lägg lök och potatis på plåten.

Blanda 2 msk olivolja med salt, peppar, oregano och timjan. Pressa ner vitlöken. Fördela 1 msk av kryddoljan över potatis och lök. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter.

Skär paprikan i 2 cm breda strimlor. Skiva aubergine- och zucchinigrönsakerna i ca 2 cm breda skivor lite på snedden.

Ta ut plåten ur ugnen och blanda zucchini, aubergine och paprika med lök- och potatis. Pensla med resten av kryddoljan. Sätt in i ugnen ytterligare 15 minuter.

Halvera tomaterna. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Strö över salt och peppar. Vänd aubergine- och zucchiniskivorna och paprikastrimlorna. Stek ytterligare 15 minuter. Garnera med timjan- eller oreganoblad.
Visningar:
2287
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader