Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt

En enkel och god allt-i-ett-rätt.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt

Ingredienser

3-4 kycklinglår
½ lime eller citron
salt
citronpeppar
8-10 potatisar
2 tsk matolja
salt
några kumminfrön
8 stora champinjoner

INGEFÄRSYOGHURT:
1 tsk salt
1 dutt kajennpeppar, minst
1-2 msk riven, färsk ingefära
2-3 msk finhackad persilja
½ tsk socker
½ gurka

Gör så här

//Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra
Skrubba potatisen ren och skär den i klyftor.
Lägg potatisklyftorna i formen med snittytan upp.
Pensla med olja, salta och strö lite kummin över.
Ta bort foten på svampen och skär dem i groiva skivor.
Lägg i forme och pensla med lite olja.
Salta och pressa över lite citron.
Lägg kycklingklubborna ovanpå det hela och krydda dem lite med citronpeppar.
Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara.
Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
Lägg folie över efter 1 timma för att det inte ska bli bränt.
Blanda yoghurt med salt, kajennpeppar, ingefära och persilja.
Smaka av om det behövs mer kaienn- och ingefära.
Smaka ev. av med lite socker för att mildra hettan.
Längsklyv gurkan och skrapa bort kärnorna med en sked.
Grovriv gurkkötytet direkt i yoghurten.
Visningar:
10567
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Fläskkarré med
av MrsC
över 2 månader
Kycklingsoppa m
av Annafbg
över 2 månader
Apelsindoftande..
av lennali
över 2 månader
Kassler med nek
av tina62
över 2 månader