Ugnsbakat ris

Åter en rätt från Malta vilken är lättgjord, näringsrik och som hela familjen brukar gilla. Praktiskt också att det är bara en enda form allt finns i.Med en sallad blir det perfekt vardag som helg. Prova får du se.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

10 dl kokt ris
Bolognesesås, ca 1 liter
4 ägg
2 dl riven ost, smakrik
8-10 dl mjölk
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på ca 225 grader. Under tiden blanda riset med bolognesesåsen. Vispa äggen, tillsätt mjölken och den rivna osten.Smörj en ugnsfast form, ha i ris och bologneseblandningen i den, tillsätt sedan äggstanningen och blanda allt. Grädda ca 1 timme, tills ytan blir gyllenbrun.
Smaklig måltid.
Visningar:
1470
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader