Ugnsgratinerade färsbiffar med bacon

För att variera köttfärsbiffarna lindar du in dem i baconskivor, steker dem lätt och ugnsgratinerar dem med riven ost.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,5 msk kapris
400 g nötfärs
Salt
vitpeppar
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 dl finskuren purjolök
Ca 2 dl mjölk
8 skivor bacon
2 msk smör eller margarin
1 dl riven ost
2 tomater

Gör så här

Låt kaprisen rinna av. Arbeta färsen med salt och peppar.
Rör ner ägg och potatismjöl.

Hacka kaprisen fint.

Blanda ner kapris och purjo i färsen, späd efterhand med mjölken tills färsen
är smidig och lättarbetad.

Forma åtta avlånga biffar och vira en baconskiva runt varje.
Bryn matfettet i en ugnssäker stekpanna.
Stek biffarna på båda sidor så att de får en vackert brun färg.

Skär tomaterna i klyftor. Strö över osten och lägg ner tomatklyftorna mellan biffarna.

Gratinera biffarna i 225 grader i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och tagit färg.

Servera med stekt potatis och en grönsallad.
Visningar:
4006
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Färsbiffar recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Min bästa sås..
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader
Grekiska biffar
av tezzie
över 2 månader