Ugnskokt laxfile med citronsås

Supergott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 ½ kg hel lax
3/4 liter fiskbuljong( tärning+ vatten)
4 dillstjälkar
Sås:
3 dl fiskbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 - 2 msk saft av citron
50 - 75 g smör
salt
peppar

Gör så här

Rensa fisken och skär den i benfria fileer lägg dem med skinnsidan upp i en långpanna.
Koka upp fiskbuljong med dillstjälkar och häll den i pannan täck med folie.
Sjud fisken i 200 grader mitt i ugnen ca 30 min lyft bort skinnet.
Sila av buljongen till 3 dl i en kastrull häll i grädde och låt koka upp.
Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta lägg ner den i såsen och rör om låt koka ca 3-5 min.
Smaka av med citron och klicka ner smöret smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med en blandad grönsallad, kokt potatis och med såsen till.
Visningar:
3125
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Laxfile recept
Ugnsbakad laxfi..
av Mariej
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader