Ugnsomelett med svamp

Ugnsomelett är gott...passar bra på julbordet.
Ja såklart även annars också.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6
Ugnsomelett med svamp

Ingredienser

1½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt

Svampstuvning:
1 l svamp , rensad eller
200 g svamp i bitar eller
200 g färska eller djupfrysta champinjoner
2 - 3 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
½ tsk salt
1 tsk soja , äkta
Vitpeppar eller svartpeppar

Gör så här

Ugn 200 grader.

Dubbelsats är lagom att grädda i en långpanna 30x40 cm.

Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning.
Koka upp resten av mjölken.
Lyft kastrullen från värmen.
Rör ner redningen.
Koka upp igen och låt svalna av. (Om vetemjölet inte kokas med mjölken sjunker det till botten i omeletten.)
Vispa ner äggen, ett i taget.
Tillsätt saltet.
Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 25 min.

Svampstuvning:
Fräs svampen i i smör tills all vätska kokat in.
Tillsätt resten smöret 1½ msk och fräs svampen tills det "knäpper" i den och smöret klarnat, 5-10 minuter.
Strö mjölet över svampen och rör om.
Späd med grädde.
Koka på svag värme, minst 10 minuter, gärna 15 minuter.
Rör om hela tiden. Späd med mer vätska om så behövs.
Smaka av med salt eller och och vit eller svartpeppar.
Häll stuvningen på omeletten.
Servera bl.a. på julbordet...
Visningar:
15125
Sparat:
200

LIKNANDE RECEPT

Ugnsomelett recept
Ugnsomelett med..
över 2 månader
Ugnsomelett med
av UllaC
över 2 månader
Ugnsomelett med
över 2 månader
Italiensk bondo
av MrsC
över 2 månader
Kesoomelett med
av maxxess
över 2 månader