Ugnsomelett med svampstuvning

Ett måste på mitt julbord.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 1/2 msk mjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
Lite vit- eller svartpeppar

Svampstuvning:
200 g kantareller eller annan svamp
3 msk smör
2 1/2 msk mjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 - 2 tsk soja

Gör så här

Vispa ut mjölet med lite av mjölken till omeletten i en kastrull.
Vispa ner resten av mjölken. Låt småkoka ett par minuter.
Tag kastrullen från värmen och vispa ner äggen, ett i taget.
Tillsätt salt och peppar.
Häll smeten i en smord ugnsform och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter tills omeletten börjar få fin färg.

Gör svampstuvningen under tiden.
Fräs svampen i en kastrull och strö sen över mjölet och rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme i 10-15 minuter.
Smaka av med salt,peppar och soja.

Häll svampstuvningen över omeletten.
Visningar:
4888
Sparat:
169

LIKNANDE RECEPT

Ugnsomelett recept
Ugnsomelett med..
över 2 månader
Smördegspuffar ..
över 2 månader
Ugnsomelett med
av UllaC
över 2 månader
Ugnsomelett med
över 2 månader
Ugnsomelett med
av MrsC
över 2 månader