Ugnsomelett med svampstuvning

Ett gott tillbehör till frukosten

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Svampstuvningen:
ca 300 g svam
2 - 3 msk vetemjöl
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
salt
peppar

Omeletten 1 portion:
100 vetemjöl
4 dl mjölk
4 ägg

Gör så här

Svampstuvningen:
Fräs svampen i några minuter strö sedan över mjölet och blanda väl. Därefter tillsättes mjölken och grädden samt kryddor och låt koka till önskad koncistens. obs om man gör stuvningen dagen innan tänk på att göra den något lösare då den under natten tjocknar.

Omeletten:
sätt ugnen på 175-200 grader.
koka mjölken, detta gör man för att det inte ska bildas bubblor under tilllagningen. Låt därefter mjölken svalna till under 60 grader. Vispa äggen. Blanda ner mjölen och äggen och vispa väl så att äggen och mjölet blandas väl. smöra en ugnsform och häll i smeten. kör in i ugnen tar ca 15-20 min innan den är klar. Den färdiga omeletten skall ha en fin gyllenbrun färg. När omeletten gräddats färdigt bredes svampstuvningen ovanpå.
Visningar:
2293
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Ugnsomelett recept
Ugnsomelett med..
över 2 månader
Smördegspuffar ..
över 2 månader
Ugnsomelett med
av UllaC
över 2 månader
Ugnsomelett med
över 2 månader
Ugnsomelett med
av MrsC
över 2 månader