Ugnspotatis med broccoli

Halverade ugnsbakade potatisar täckta med god ost och broccoli - dessa potatisar kan du servera som tillbehör till de flesta rätter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g färsk eller djupfryst broccoli
1 tsk salt per liter kokvatten
8 potatisar à ca 150 g
150 g roquefort eller ädelost
4 msk lättfil
1 tsk koncentrerad grönsaksfond
1 knivsudd riven muskotnöt
½ tsk salt
½ krm peppar
Olja eller flytande margarin till formen

Gör så här

Tina djupfryst broccoli. Skölj och dela broccolin i riktigt små buketter. Skär stjälken i små tärningar. Förväll all broccoli i 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll över broccolin i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.

Borsta potatisen noga under rinnande kallt vatten och halvera dem på längden. Gröp ur potatisen med hjälp av en liten kniv eller en tesked, lämna 1 cm från kanten och in orörd. Sätt ugnen på 175 grader.

Tärna det urgröpta potatisköttet i riktigt små bitar. Blanda köttet med broccolin i en skål. Mosa eller tärna osten och blanda ner den i potatis- och broccoliblandningen.

Rör ner lättfil och fond. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll potatishalvorna med röran.

Smörj en ugnssäker form och lägg i potatishalvorna. Tillaga i ugnen ca 45 minuter.
Visningar:
1269
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Ugnspotatis recept
Pepparstekt kyc..
av MrsC
över 2 månader
Fläskfilé med g
av mykolo
över 2 månader
Parmesanfylld l
över 2 månader
Pepparkyckling
över 2 månader
Lenkans ugnspot
av Lenkan
över 2 månader
Skagenpotatis
över 2 månader