Ugnspotatismos med viltskav

God och relativt enkel mat på skav, ren- eller viltskav.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Ugnspotatismos med viltskav

Ingredienser

1 liten lök
500 g viltskav
200 g bacon
1 burk champinjoner, skivade, ca 200 g
2 dl grädde
Peppar

Gör så här

Fixa till en vanlig, okryddad potatismos för passligt antal personer. Under tiden som potatisen kokar: bryn den finhackade löken, strimlad bacon, skav och champinjoner separat. Blanda ihop dem i en skål. Krydda, tillsätt grädden och blanda om.

Lägg upp mosen längs kanten på en rund, ugnsfast form, lämna ett tomrum i mitten. Lägg skavblandningen i mitten av mosen, sätt formen i ugnen på 225 °C i ca. 20 minuter.
Visningar:
2851
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.