Ugnsstekt abborre

Enkelt och gott

Betyg (4 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

600 g abborrefilé
2 tsk salt
2 dl finhackadad dill
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk smör eller margarin
2.5 dl matlagningsgrädde
4 msk tomatpuré

Gör så här

Strö salt och dill på abborrefiléerna och rulla ihop dem. Lägg rullarna tätt intill varandra i en smord ugnssäker form. Pensla med uppvispat ägg, strö över ströbröd och lägg på små klickar med smör/ margarin. Stek fisken i ugn, 225 grader i 15-20 minuter. Ös då och då med stekfettet.
Späd mot slutet med matlagningsgrädde, blandat med tomatpuré.
Servera med kokt eller pressad potatis.
Visningar:
12015
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Abborre recept
Abborre med kan..
över 2 månader
Abborre i dills
av Josses
över 2 månader
Abborre med pep
över 2 månader
Parmesanstekt f
av Katzy
över 2 månader
Stekt fisk med
över 2 månader
Abborre i krämi
över 2 månader