Ugnsstekt fläskfilé

En ugnsstekt fläskfilé blir otroligt saftig och mycket magrare än stekt. Sojablandningen är ett enkelt sätt att smaksätta den.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g fläskfilé
4 msk kinesisk soja
2 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 225 grader. Blanda soja med kryddor och olja. Pensla hela filén med blandningen. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten i bottnen.

2. För att exakt veta temperaturen, stick in en stektermometer längst in i köttet. Innertemperaturen ska vara 72 grader och det tar ungefär 30-40 minuter.

3. Ta därefter ut köttet ur ugnen, lyft det från gallret och packa in i smörpapper eller i aluminiumfolie. Låt köttet vila 10 minuter innan servering. Detta för att köttet ska safta till sig istället för att vätskan rinner ut när man delar upp filén.

4. Skär till slut den färdigstekta filén i skivor före servering.
Visningar:
13065
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader