Ugnsstekt gädda

Enkelt och gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

1 Gädda (inte för stor längd ca 25-30cm)
1 Ägg
Salt
Ströbröd
Smör
4-5 Potatisar
1 - 1/2 dl Grönsaksbuljong
2 dl Grädde

Gör så här

Gäddan ska vara rensad, fjällad, huvudet och stjärten borta.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg gäddan (på ena sidan av formen, ska finnas plats för potatisen på sidan ) med ryggen upp och sidorna utvikta.
Vispa ägg och pensla på gäddan. Strö salt och ströbröd samt klicka på smöret.
Ställ in i ugnen.
Skala potatisen och skiva den, tag ut formen ur ugnen och lägg potatisen på sidan om fisken. Salta lite och häll på lite buljong. Ställ in i ugnen igen.
När fisken är nästan klar häller du på grädde och låter det koka in lite.
Visningar:
9470
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Ugnsstekt kyckl
över 2 månader
Oxfilé med trat
över 2 månader
Gunnars falukor
över 2 månader
Dubbelmarinerad
av ros
över 2 månader
Ugnsstekta kotl
över 2 månader
Citron och basi
av MrsC
över 2 månader