Ugnsstekt laxfilé med frasigt citrontäcke

Nyttigt & Gott !!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

ca 1,5 kg laxfilé
6 skivor vitt bröd, kantskurna
2 äggulor
100 g smör el margarin
rivet skal av 2 citroner
1,5 dl hackad persilja
3 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
3-4 dl torrt vitt vin, eller fiskbuljong

Gör så här

Lägg laxfilén med skinnsidan ner i en ugsform. Smula eller riv brödet och blanda det med äggulor, fett, citronskal, persilja, salt och peppar. Bred blandningen över fisken, och häll vätskan på sidan om. Sätt in fisken i övre delen av ugnen och stek tills den är genomgräddad, ca 20-30 minuter.

Servera laxen gärna med dessa tillbehör:
*Kokt potatis, gärna pressad
*Kokt sparris
*Citronskivor
*Blandad sallad med t.ex. coctailtomater
Visningar:
4669
Sparat:
149

LIKNANDE RECEPT

Laxfilé recept
Ugnsbakad laxfi..
av Mariej
över 2 månader
Cheesecakekladd..
av Amles80
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader