Ugnsstekt Regnbågsforell

Fisk är en av mina favoriter och jag köper ofta Regnbågsforell när jag kan. Det här receptet har jag använt många gånger eftersom det är så enkelt och dessutom gott.

Betyg (4 röster)
Antal personer
2 st
Ugnsstekt Regnbågsforell

Ingredienser

2 hela regnbågsforeller (1 per person)
2 citroner eller lime
Färsk dill
Salt
Svartpeppar
Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj fisken och skär bort huvudet om det fortfarande är kvar.
Lägg dom i en ugnsäker form och fyll dom med skivad citron/lime, hackad dill och smör.
Salta och peppra både ut-och insidan av fisken.

Sänk värmen till 160 grader och grädda i ca 15 minuter. Servera med färsk potatis, citron och kanske en fisk sås om så önskas.
Visningar:
31295
Sparat:
147

LIKNANDE RECEPT

Ugnsstekt kyckl
över 2 månader
Oxfilé med trat
över 2 månader
Gunnars falukor
över 2 månader
Dubbelmarinerad
av ros
över 2 månader
Ugnsstekta kotl
över 2 månader
Citron och basi
av MrsC
över 2 månader