Ullas Äggakaga från Ekedal

Denna äggakaga (pannkaka) kommer från mitt barndomshem i Skåne. Den är mycket god och omtyckt av både barn och vuxna.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Ullas Äggakaga från Ekedal

Ingredienser

3 ägg
1 msk socker
1 tsk salt
5 dl mjölk
3-4 dl mjöl
Bacon

Gör så här

Vispa ihop alla ingredienserna till smeten. Smeten ska vara lite tjockare än till vanliga pannkakor. Klipp bacon i små bitar. Värm stekpannan med lite margarin. Lägg i bacon, efter smak och bryn dem lite. Häll smeten över. Tag stekspaden och dela smeten i stekpannan, så att allt rinner ner. Vänd äggakagan och stek den lite på andra sidan också. Lägg upp den på en tallrik och strö lite strösocker ovanpå. Servera lingon till. Njut!
Visningar:
1843
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Mammas havrekak
över 2 månader
Pitabröd med ti..
av MrsC
över 2 månader
Gammaldags limp
av tina62
över 2 månader
Schackrutor - e..
av Cams
över 2 månader
Slabang
av faser
över 2 månader
Furstlig äppelk
av tina62
över 2 månader