Ullas goda rulltårta

Ät sakta och njut!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
75 g margarin
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk apelsinmarmelad
1½ - 2 msk kakao
ev. 1 äggula

Gör så här

1. Vispa ägg och socker. 2. Tillsätt pot.mjöl, vaniljsocker och bakpulver. 3. 250 graderUng. 5 minuter i mitten av ugnen. Svalna på plåten. Fyllning: Blanda margarin (ej smält), florsocker, vaniljsocker, apelsinmarmelad, kakao och äggulan. Vänd upp kakan på ett sockrat smörpapper, när den svalnat Bred på fyllningen. Rulla ihop. Smörpapperet kan sitta runt kakan en stund + folie. Lägg i kylskåpet för att "ligga till sig" lite - så att smörkrämen får stelna till.
Visningar:
2483
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Rulltårta recept
Marängrulltårta..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Gourmetrulle me
över 2 månader
Fruktig Budapes
av ros
över 2 månader
Rulltårta á la
över 2 månader