Ullas köttfärsgratäng

En köttfärsrätt som gör sig bäst när den görs på viltfärs, gärna rådjur eller älg. Såklart kan man även göra den på nötfärs också.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6-7 medelstora skalade och skivade potatisar
400-500 g köttfärs (gärna viltfärs)
1 stor hackad gul lök
1 msk matfett
Salt
Peppar
Aromat
2-3 krossade enbär
Ca 1-2 msk tomatpuré
1 burk skivade champinjoner, eller ännu hellre kantareller
1-2 tomater, skivade
3 dl grädde eller gräddmjölk
Riven ost

Gör så här

Börja med att skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och kör det i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.

Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta, peppra och använd gärna några krossade enbär och lite aromat. Blanda i lite tomatpuré.

Tag ur formen från ugnen och varva potatisen och köttfärsröran i formen. Lägg på svamp och skivade tomater. Slå på grädde/gräddmjölk och riven ost. Grädda färdigt ca 45-50 min i 175 grader.

Servera med en god sallad och ett gott rött vin. Kanske inte världens fettsnålaste mat, men jättegott och enkelt. En bra allt-i-ett rätt.
Visningar:
15750
Sparat:
238
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Ljuvlig potatis
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av MammaA
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av zonale
över 2 månader
Potatis- och kö
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
över 2 månader