Ullas kinakålpudding med lingonsås

Enkelt , snabbt och gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 gr Kinakål
400 gr blandfärs
1 gul lök - hackad
1 msk soja
½ dl mjölk
½ msk maizena
1 tsk salt (ev. lite mindre)
1 krm vitpeppar
1 msk smör/margarin till formen

Ovanpå:
1 msk smör
1 msk soja
1 msk ströbröd

Sås:
1 dl silad sky och vatten
2 dl visp- eller matlagningsgrädde
2 msk frysta eller rårörda lingon

Gör så här

Strimla kinakålen (behöver ej förvällas)
Blanda färsen med resten av ingredienserna
Varva färsblandningen med kålstrimlorna i en smord ugnsform.
Klicka på lite fett.
Ringla soja över.
Strö skorpmjöl över allt ihop.

Ugn: 225 grader i ca 45 min.

Ös ett par gånger med vätskan som bildas.
Sila försiktigt av skyn i en kastrull och späd med lite vatten.
Blanda med grädde och lingon och sjud ett par minuter.
Visningar:
991
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.