Ullas Kinesiska biff

Det är bara till att äta.... och drömma sig bort.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 -6

Ingredienser

400 g biff eller annat mört nötkött
1 gul lök
200 g champinjoner
1 brk vattenkastanjer
1 brk bambuskott
½ liltet kinakålshuvud
3 msk olja
1 dl salta jordnötter eller t.ex. cashewnötter
Sås:
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ dl soja
1 dl sake el. vitt vin/sherry
1 msk socker
2 msk maizena

Gör så här

1. Skär köttet i jämnstora strimlor. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Skär vattenkastanjer och bambuskott i mindre bitar. Strimla kinakålen. 2. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. OBS! Den ska vara mycket het! Stek köttet 1-2 minuter under omrörning. Ta upp. 3. Stek lök och svamp i 1 mminut. Ta upp. Tillsätt vattenkastanjer och bambuskott. Stek ytterliggare 1 minut. 4. Vänd ner kinakålen, köttet, löken, svampen och nötterna. Lägg på lock. 5. Koka upp vattnet. Lös upp buljongtärningen. Blanda ner soja, sake eller vin/sherry och socker. Rör i maizenan. 6. Häll såsen i woken. Koka under omrörning tills såsen tjocknat. Servera med jasminris.
Visningar:
2356
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader