Ullas knäckiga äppelpaj

Man kan inte göra annat än njuta i fulla drag av denna underbart goda äppelpaj. Jag lovar: "Den gör succé!"

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 - 5

Ingredienser

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Toscasmet:
1 dl mandel eller nötter
1 dl socker
50 gram smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Fyllning:
4 medelstora äpplen
1 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
rivet skal av 1/2 citron

Gör så här

Pajdeg: Lägg mjölet i en skål. Klicka ner smöret i små bitar i mjölet och smula sönder det med fingertopparna. Häll i vatten och blanda ihop till en deg.Arbeta degen så lite som möjligt. Låt ligga kallt en stund. Toscasmet: Grovhacka mandel (eller nötter) och lägg dem tillsammans med de andra ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp blandningen. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda den tomma pajbottnen i mitten av ugnen i 20 min. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor och lägg dem på pajbottnen. Blanda socker, potatismjöl och citronskal och strö över. Bred toscasmeten över äpplena. Grädda i mitten av ugnen till äpplena är mjuka och toscasmeten fått färg, ca 15 - 20 min. Servera med vaniljvisp eller grädde.
Visningar:
17377
Sparat:
131

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader