Ullas marinerade jordgubbar

Underbar efterrätt!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liter färska jordgubbar
4 dl rött vin
2 dl florsocker

Gräddsås:
½ dl creme fraiche
saften från 1 lime
1 msk flytande honung
½ dl vispgrädde

Gör så här

* Koka ihop det röda vinet med florsockret tills en fjärdedel
återstår.
* Låt svalna något.
* Skär jordgubbarna i fyra bitar vardera och lägg ner dem i
rödvinet.
* Rör om försiktigt med en sked.
* Blanda creme fraiche med limesaft, honung och
vispgrädde.
* Lägg upp jordgubbarna med marinad i djupa tallrikar.
* Servera med limegrädden.
Visningar:
838
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Philadelfiatårt
över 2 månader