Ullas räkskålar

Ett lånat recept som är lätt och gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor hårt tunnbröd
Fyllning:
400 g räkor
1 dl citronmajonäs
2 msk gräddfil eller creme fraiche
1 hackat syrligt äpple
1 dl finhackad dill
Garnering:
50 g stenbitsrom
dill
citron

Gör så här

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ett galler ovanpå. Lägg en tunnbrödsskiva på gallret. Låt brödet ligga över det ångande vattnet tills det blivit mjukt. Lägg ev. ett lock ovanpå. Forma de mjuka bröden över små glas. Håll kvar dem med handen en stund tills bröden håller formen. Låt dem ligga kvar över glasen tills de åter torkat. Det blir små skålar. Blanda majonäs och gräddfil. Lägg i äpple och dill. Salta och peppra. Vänd försiktigt ner räkorna i såsen. Placera ut brödkorgarna på tallrikar.fördela räkröran i "skålarna" precis innan serveringen. Garnera med rom, dill och citron.
Visningar:
1719
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Påskpaj med ska..
över 2 månader
Lyxig räksoppa
över 2 månader
Räksoppa barato
av LaJefa
över 2 månader
Krämig skaldjur..
av chre
över 2 månader
Förförisk räkso
av MrsC
över 2 månader
Fisk och skaldj
av MrsC
över 2 månader