Ulrikas goda fruktpaj

En fantastiskt god och enkel paj, passar till enkel fika eller till finare kalas. Man anpassar frukt och bär efter säsong och tycke och smak

Betyg (6 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajskal:
200 gr smör, smält – låt svalna
5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl socker

Fyllning:
3 dl Creme Fraiche
1 rågad msk vaniljsocker
1 dl siktad florsocker

Frukter som tex druvor, banan, kiwi, ananas och jordgubbar. Man tar de frukter man tycker är goda

aprikosmarmelad

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna, blanda i smöret. Tryck ut pajdegen i en form. Grädda i 200 grader, 20 – 25 minuter
och låt sedan svalna. Pajdegen kan med fördel göras dagen före.

Rör ihop fyllningen och bred ut över pajbotten Lägg på frukter/bär över pajen

Fruktgele
2 dl aprikosmarmelad
3 – 4 msk vatten

Lägg i en kastrull, låt det bli ljummet så att det blir lite lösare.

Pensla över frukterna, häll sedan resten försiktigt med en tesked över pajen.

Låt stå kallt,

servera och njut!
Visningar:
5443
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Fruktpaj recept
Mycket god fruk..
över 2 månader
Buffedessert
av Sylvia
över 2 månader
Yoghurtglass va
över 2 månader
Fruktpaj från V
av Riddan
över 2 månader
Tropisk fruktpa..
av Queenie
över 2 månader
Fruktpaj..
över 2 månader