Underbar päronpaj

Servera denna saftiga paj till kaffet eller som en läcker dessert efter middagen. Den kommer att uppskattas oavsett när den serveras.

Betyg (0 röster)
Antal personer
14 st

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl strösocker
100 g smör eller margarin + matfett till formen
1 äggula
Saften av en halv citron
2 msk mannagryn
50 g mandelspån

Fyllning:
3 päron
Saften av en halv citron
2 msk likör , t . ex . Amarettolikör
3 ägg
1,5 dl strösocker
750 g mager kesella
1 dl lätt vispgrädde
1 msk potatismjöl
Florsocker till garnering

Gör så här

Pajdeg: Blanda mjöl, salt och socker. Klicka ner matfettet och äggulan. Droppa i citronsaften. Knåda till en deg. Smörj en form, 28 cm i diameter, med matfett. Klä formen med degen och gör en 2 cm hög kant. Strö mannagryn och sedan mandelspån över bottnen. Mannagrynen hjälper till att suga upp saften från päronen så att pajbottnen förblir torr och fin.

Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta päronen. Droppa citronsaften och likören över klyftorna.

Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna poröst tillsammans med sockret. Blanda ner kesellan. Vispa grädden och äggvitorna hårt var för sig och vänd ner det i smeten. Sikta över potatismjöl. Vispa samman.

Fördela päronklyftorna på degbotten. Häll över krämen. Grädda ca 45 minuter i ugnen. Låt kakan svalna lite i formen. Låt sedan kakan svalna på ett galler. Sikta över florsocker.
Visningar:
3526
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Päronpaj recept
Päronpaj med ma..
av ros
över 2 månader
Fransk päronpaj
av MrsC
över 2 månader
Fransk päronpaj
av Ida80
över 2 månader
Fransk päronpaj
av Aria
över 2 månader