Underbara Glödhoppor med rågsikt o filmjölk

Fantastiskt goda bröd som är jätteroliga för både barn o vuxna att göra, väcker barndommsminnen till liv!

Är godast att ätas varma!

De går ävan att tillaga direkt på varm plåt i ugnen om man inte vill använda stekpanna

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 bröd

Ingredienser

5 dl filmjölk
ca 12 dl rågsikt
1 1/2 tsk salt
1 dl sirap
2 tsk bikarbonat eller 3 1 /2 tsk bakpulver
Vetemjöl till utbakningen

Gör så här

Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ta upp och knåda på mjölat bakbord.
Kavla ut degen tunt (ca 5 mm) och ta om ni vill ut kakor med ett mått. Nagga och grädda några åt gången i en torr, inte för varm stekpanna ett par minuter på varje sida.
Servera glödhopporna varma med smör och ost. Går även bra att frysa in, men värm gärna lite grann innan ni äter dem då de passar bäst att ätas varma!

Du kan också spara deg till nästa dag o grädda då!
Visningar:
7357
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Glödhoppor
av MrsC
över 2 månader
Glödhoppor
över 2 månader
Glödhoppor
över 2 månader
Glödhoppor med
av Fin
över 2 månader
Glödhoppor med
av MrsC
över 2 månader
Glödhoppor från
av irko
över 2 månader