Ungersk gulasch

Ett recept jag fått av en ungrare.

Betyg (11 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500-600 g oxkött
3 gula lökar
2-3 msk margarin eller olja
1-2 msk paprikapulver
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk aromat eller salt
1-2 tsk grovmald svartpeppar
2 krm kummin
1-2 lagerblad
1 burk krossade tomater, 400 g
1-3 tsk tomatpuré
1-2 paprikor
1-2 morötter
500 g potatis
1 l vatten

Gör så här

Skär köttet i bitar och skiva löken.

Fräs upp löken i lite av fettet och tillsätt paprikapulvret.
Fräs därefter grytbitarna i lökfräset och krydda. Häll i vattnet och låt puttra några minuter.

Lägg i vitlök, strimlad paprika, tomatpuré och de krossade tomaterna. Låt det småkoka tills köttet känns mört (ca 1 timma). Kokt potatis och morötter tilläggs.

Smaklig Spis.
Visningar:
8824
Sparat:
328

LIKNANDE RECEPT

Gulasch recept
Gulaschsoppa me..
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Gulaschsoppa
över 2 månader
Tinas gulaschso
av leek70
över 2 månader
Mustig gulasch
av UllaC
över 2 månader