Ungersk potatisgryta

Bra som lunch!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

3-4 gula lökar
10-12 potatisar
1-2 gröna paprikor
ca 2 msk margarin eller smör
1 msk paprikapulver
2-2½ dl vatten
1 burk (ca 400 gram)tomater
1 buljongtärning
½-1 tsk salt
malen svartpeppar

Gör så här

Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär den i stora klyftor. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna, skär dem i bitar.
Fräs lökenmjuk i fettet i en gryta. Tillsätt paprikapulvret och ½ dl av vattnet. Rör omoch låt vattnet koka in. Den fuktiga värmen tar fram paprikapulrets fina smak. Lägg sedan i potatis och paprikabitarna, burktomater med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under locktills potatisen är mjuk, 10-15 min efter uppkoksmaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ost och bröd som "grön" måltid eller medkokt eller stekt korv,
Visningar:
3148
Sparat:
87

LIKNANDE RECEPT

Potatisgryta recept
Potatisgryta me..
av MrsC
över 2 månader
Torsk- och pota
av Ullis1
över 2 månader
Korv- och potat
av Fiapia
över 2 månader
Biff och potati
över 2 månader
Ungersk korv- o
av Marre73
över 2 månader
Strutsfilè med
över 2 månader