ungnspannkaka/tunnpannkaka

lätt gjord., Blir kanon fin och hög. Maken och barnbarnen älskar den.

Betyg (24 röster)
Antal personer
4-6
ungnspannkaka/tunnpannkaka

Ingredienser

5 ägg
1 l mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver

Gör så här

Vispa samman ägg och hälften av mjölken med mjölet blandat med salt och bakpulver. Tillsätt sedan resten av mjölken och häll sedan smeten i en långpanna, gärna med ett evighetssmörpapper i så släpper pannkakan lätt.
Har man varmluftsugn så sätt gärna på den en stund på slutet av gräddningstiden så blir den hög och fin.

Häll i bacon eller bär i botten på långpannan om du vill ha med smak.

Sätt in i ugn 225 grader i 20-25 minuter.,
Visningar:
20373
Sparat:
864

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.