Uppochnedkaka med bär

Vissa recept blir snabbt favoriter och mer använda än andra. Detta är ett sådant recept tack vare att kakan är så lätt att baka och smakar himmelskt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

3 msk råsocker
5 dl bär , t . ex . hallon , blåbär och björnbär
200 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 dl extra fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter, med råsocker. Ansa bären och lägg dem ovanpå sockret.

Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda dem väl med sockersmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

Fördela smeten i formen över bären och jämna till den lite.

Grädda kakan ca 45 minuter. Testa med en sticka, kakan ska inte vara torr utan lite kladdig.

Låt kakan svalna något innan du lägger över en tallrik som täcker hela formen.

Vänd snabbt på form och tallrik så att kakan hamnar på tallriken. Pudra ev över lite florsocker och servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Visningar:
971
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Uppochnedkaka m
av Queenie
över 2 månader