Världens bästa tårta

Världens bästa tårta

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8 bitar

Ingredienser

1½ dl sötmandel, 100 g
4 äggvitor
1½ dl strösocker
Smör eller margarin till plåten
Mjöl till plåten

Smörkräm:
4 äggulor
Knappt 1 1/4 dl strösocker, 100 g
1 dl kaffegrädde
150 g smör eller margarin

Garnering:
3/4 dl sötmandel

Gör så här

Mal mandeln till bottnarna i mandelkvarn. Piska äggvitorna till mycket hårt skum. Blanda ner socker och mandel.

Smörj och mjöla en plåt, rita två ringar i mjölet med en desserttallrik som mall, bred ut mandelsmeten över rundlarna, grädda dem i 175 grader ca 15 minuter eller tills de tar färg. Lossa bottnarna från plåten när de svalnat något.

Vispa äggulorna med sockret direkt i tjockbottnad kastrull, tillsätt grädden. Sjud ingredienserna under vispning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt krämen svalna. Rör matfettet poröst och arbeta ner det i krämen, lite i sänder, under kraftig omrörning. Ställ in krämen i kylen tills den ska användas.

Skålla, skala och skär mandeln till garneringen i strimlor. Bred ut den på folie. Sätt in den i ugnen i eftervärmen efter tårtbottnarna. Låt strimlorna bli ljusbruna.

Bred ut hälften av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan. Stick ner lätt med mandelstrimlor i krämen. Bjud tårtan sedan den stått minst 6 timmar i kylskåp.
Visningar:
4467
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader