Världens godaste Lammbog

Den här underbara Lammbogen åt jag en höstdag på en liten bistro i Avignon.

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1,5 kg lammbog m ben
75 cl gott rött vin
4 vitlöksklyftor
färsk rosmarin
citronhalvor
salt
svartpeppar från kvarn

Gör så här

Lägg bogen i en ugnsfast form eller plåt. Späcka med vitlök och rosmarin. Salta och peppra. Slå på rödvinet. Täck formen med folie och baka av i ugn på 220 grader. Ös då och då. När 10 minuter återstår. Ta av folien, höj värmen till grill och bränn av bogen så den får knaprig yta.
Reducera återstående vinsky. Servera bogen i skivor med skyn och rostade rotfrukter. Ett gott mos passar utmärkt. Passande vin är en Syrah eller Merlot. Njut!
Visningar:
18774
Sparat:
77

LIKNANDE RECEPT

Dillkött med Di..
över 2 månader
Libyan Soup..
över 2 månader
Baeckaoffa..
av ursus
över 2 månader
Lammgryta med c
över 2 månader
Paloc soppa - P
över 2 månader
Sicilianska lam
över 2 månader