Värsta bästa dinkelvåfflorna

*Helgbrunch-favorit*

Man brukar bli väldigt mätt av några våfflor - ägg innehåller protein och dinkel innehåller mer protein än annat mjöl.

Osockrade bär och grädde gör att blodsockret inte får sig
en alltför intensiv skjuts.

Du får njuta av något gott och ändå behålla din balans!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl dinkelsikt
2 dl fullkornsdinkel
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl ekologisk mjölk, sojamjölk eller havremjölk
2 ekologiska ägg
100 g smält ekologiskt smör
ev kanel och/eller vaniljextrakt

Gör så här

Blanda ihop torrvarorna; mjöl, salt, bakpulver i en skål.
Tillsätt mjölken lite i taget medan du vispar, sedan äggen
och sist smöret som fått svalna lite.
Tillsätt kanel och vanilj om du gillar det.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med fett om det behövs.
Grädda våfflorna och ät dem genast!
(Äggvåfflor blir sega ganska snabbt,
så de är godast alldeles nygräddade).

Gott till:
Vispad ekologisk grädde och färska eller tinade bär.
Vi brukar blanda hallon och blåbär, men alla sorter
är goda och pröva gärna på något annorlunda bär.
Visningar:
1768
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Dinkelvåfflor
över 2 månader
Laktosfria dink
av tina62
över 2 månader
Dinkelvåfflor
över 2 månader
Grova dinkelvåf
över 2 månader
Dinkelvåffla me
av Fin
över 2 månader