Västerbottenpaj med kantareller

En god kantarellpaj för de som gillar svamp.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
150 g smör
4 dl mjöl (graham, dinkel)
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt

Fyllning:
1 l färska kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1,5 dl crème fraiche eller gräddfil
1,5 dl riven västerbottenost.
1 dl hackad gräslök
peppar

Gör så här

Förberedelsetid: 40 min
Tillagningstid: 40 min
Färdigt på: 1 tim 20 min


1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min.
4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
5. Vispa äggen lätt, blanda ner crème fraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.
6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök
Visningar:
7917
Sparat:
101
Västerbottenpaj..
av Disen
över 2 månader
Västerbottenpaj
över 2 månader
Västerbottenpaj
av jan-q
över 2 månader
Västerbottenpaj
av ros
över 2 månader
Maud Olofssons
av lennali
över 2 månader
Västerbottenpaj..
över 2 månader