VÄSTERBOTTENSILL

Den här sillrätten kan man inte vara utan till jul, påsk, pingst, midsommar. Underbart god, poppis bland ungdomar (även dom som knappast törs smaka sill).

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
VÄSTERBOTTENSILL

Ingredienser

420 g inläggningssill , Färdig inlagd i lag
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1,5 dl västerbottensost (jag tar lite mer)
1 st vitlök(ar)
1 msk dijonsenap
1 nypa(or) cayennepeppar
1 nypa(or) svartpeppar , malen
1 nypa(or) salt

Gör så här

Med inläggningssill menas färdig inlagd sill.

1. Häll lagen av sillen och låt rinna av ordentligt. Skär i centimeterstora bitar.
2. Riv osten och pressa en vitlöksklyfta. Blanda med övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
3. Varva i sillbitarna. Servera med romansallat, ev annan grönsallat, och kavringskrutonger.
Visningar:
19068
Sparat:
359

LIKNANDE RECEPT