Västerbottensostplättar

Västerbottensostplättar är kanske inte världens allra mest nyttiga mat - men ack så goda!

Detta recept räcker till ungefär fyra personer, men jag brukar alltid göra lite mer. De har en tendens att gå åt.

Plättarna är även uppskattade som picnicmat, eller varför inte på kräftskivan?

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-4

Ingredienser

2 ägg
ca 50 g riven Västerbottensost
1 msk mjölk
2 msk vispgrädde
1/2 dl vetemjöl
2 kokta och pressade potatisar
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Smör


Garnering:
Crème Fraiche
Löjrom
Hackad rödlök eller gräslök

Gör så här

Knäck äggen, separera äggulorna från vitan och vispa sedan vitorna till hårt skum.
Gulorna blandas med osten, mjölken och grädde.
Blanda ner mjöl och potatis och vänd ner vitorna i smeten.
Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna [eller plättlagg om du är lycklig innehavare av en sådan] med smör och när smöret slutat fräsa lägg små klickar smet i pannan. Stek plättarna på båda sidor så att de får en gyllenbrun färg.

Servera med Crème Fraiche, rom och rödlök. Gott till är även en citronklyfta och en dillkvist.
Visningar:
1067
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Västerbottensos
av MrsC
över 2 månader
Västerbottensos
av Queenie
över 2 månader