Västergyllen (råriven äppelpaj)

Älskar denna äppelpaj som mamma ofta gör! En variant med rivna äpplen istället och enkel att göra!

Betyg (8 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

Pajdeg:
200 g vetemjöl , ca 3½ dl
100 g strösocker , ca 11/4 dl
3 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
4 rårivna äpplen

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Hacka matfettet för hand el. i matberedare.
Tillsätt ägget och arbeta hastigt samman degen.
Tryck ut drygt hälften av degen i en smord, rund ugnssäker form 20-22cm i diameter.
Bred ut de rårivna äpplena i formen.
Täck med resten av degen utkavlat till ett lock.
Nagga och tryck till kanterna.

Sätt in den och grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min.

När den har svalnat något så sikta florsocker över den.
Visningar:
7460
Sparat:
121

LIKNANDE RECEPT

Västergyllen recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelkakan Väst
över 2 månader
Västergyllen äp
av pgej
över 2 månader
Västergyllen
över 2 månader