Våra chokladbiskvier

Biskvier säljs ofta med två olika sorters fyllning. De med chokladtryffel kallas Sarah Bernhard. Och de med smörkräm kallas alltid chokladbiskvier. Här kommer recept på båda fyllningar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
20-30 st

Ingredienser

2 äggvitor
400 g mandelmassa
100 g mörk blockchoklad till garnering.

Smörkräm.
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao

Tryffel:
100 g mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde
½ dl Grand Marnier

Gör så här

Blanda äggvitor och mandelmassa till en smidig massa. Klicka eller spritsa ut rundlar av en femkronas storlek på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 200 grader i10-15 minuter eller tills de fått en fin färg. Lossa kakorna direkt från plåten och låt dem kallna.

Till smörkrämen: blanda alla ingredienserna i en skål. Vispa krämen tills den blir ljus och luftig.
Till chokladtryffeln: smält chokladen tillsammans med grädden i ett vattenbad. Vispa smeten kraftigt tills massan tjocknat. Tillsätt grand marnier eller någon annan citruslikör. Fortsätt att vispa tills tryffeln blir luftig och kallnat. Vänd kakorna så att den platta sidan kommer upp. Bred på antingen smörkräm eller chokladtryffel i en topp. Ställ i kylen minst 1 timme. Smält blockchoklad. Doppa smörkräms eller tryffedelen i den smälta chokladen och låt stelna.
Visningar:
6251
Sparat:
74

LIKNANDE RECEPT

Chokladbiskvier recept
Chokladbiskvier..
av JmSv
över 2 månader
Chokladbiskvier
av samtr0n
över 2 månader
Sockerfria chok
över 2 månader
Drömgoda chokla
av liasara
över 2 månader
Cokladbiskvier
av mandiz
över 2 månader