Vårens skaldjurssoppa

En soppa som är ett måste på våren

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ kg blåmusslor
4 st havskräftor
200 g färska räkor
1 st morot
1 st purjolök
50 g rotselleri
1 st röd chilifrukt
2 st vitlöksklyftor
75 g smör
2 st stjärnanis
1 flaska vitt vin
4 dl vispgrädde
Salt
Peppar

Gör så här

Tvätta musslorna och kontrolera de är alla friska. Dela havskräftorna på längden och skala räkorna.
Skär grönsakerna i ½ cm stora fyrkanter. Dela kärna ur och finstrimla chilipepparn och hacka vitlöken. Fräs sedan allt i smör några minuter innan du lägger ner musslorna och stjärnanisen. Fräs några minuter till, slå på vinet och låt allt koka i 10 minuter.
Ta upp musslorna,. Koka ihop vätskan tills ca 5 dl återstår, slå på gr'ädden och lå det koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca 3 minuter innan du läger i räkorna och lägger tillbaka musslorna. Låt inte soppan koka mer när du lagt i räkorna, då blir de sega.
Visningar:
1067
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurssoppa recept
Fisk- och skald..
över 2 månader
Aioli
av ros
över 2 månader
Smal Fisk- skal..
över 2 månader
Krämig skaldjur..
av chre
över 2 månader
Fisk och skaldj
av MrsC
över 2 månader
Skaldjurssoppa
över 2 månader