Vörtbröd

Betyg (1 röst)

Ingredienser

75 g smör eller margarin
1 flaska porter
1 flaska julmust
75 g jäst
4 msk mörk brödsirap
2 msk honung
2 msk mald pomerans
2 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlikor
1 dl russin
ca 18 dl rågsikt

Gör så här

Smält matfettet i en kastrull. Häll i porter och must och värm till 37 grader. Smula jästen i degbunken och rör ut den i litet av degspadet. Håll på resten av spadet och tillsätt sirap, honung, kryddor, russin och det mesta av mjölet. Arbeta in mer mjöl så att det blir en riktigt stadig deg. Låt det jäsa övertäckt en timma. Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Dela den i två delar och forma runda eller avlånga bröd. Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar:
2939
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Vörtbröd recept
Vörtbröd NWT 2 ..
av Voikka
över 2 månader
Tranbärs- och p
över 2 månader
Vörtbröd
över 2 månader
Underbart vörtb
av majamia
över 2 månader
Glutenfritt vör
över 2 månader
Kryddigt vörtbr
över 2 månader