Vahkaa Renlägg

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1-1,5 kg renlägg sågas tvärsöver i lagom stora bitar
Salt
Kryddpeppar
Rödlök
Timjan
1 pressad klyfta vitlök (kan uteslutas)
Rött matlagningsvin som finns i matvaruaffären

Gör så här

Låt renläggen koka upp i vatten och salt, häll bort vattnet.

Koka läggen i nytt vatten med salt, lök och kryddor i ca 2 tim. Låt vattnet koka i hop mot slutet av tillagningstiden med en bottenskyla av buljongen. Tillsätt matlagningsvin och 2 tsk torkad timjan.

Låt anrättningen koka i 45 min till. Ta upp läggen och håll dem varma under folie så att köttet får dra. Gör en sås av buljongen med maizenaredning tillsätt gärna en matsked lingonsylt i såsen.

Potatismos

Koka skalad mandelpotatis och gör en grov potatismos eller pressa potatisen. I moset kan man blanda in hackad persilja. Gör det extra festligt med att sätta in potatismoset i en oljad kaffekopp och sedan vända koppen med moset på ett uppläggningsfat.

Dekorera uppläggningsfatet med morötter som ni enbart skalar i långa strimlor.

Sallad

Rucolasallad
Pinjenötter
Avocado
Lite salt o 1 tsk jungfrulig olivolja.

Man kan koka köttet kvällen innan om man så önskar, låt då köttet svalna i buljongen då den blir mustigare. Nyttig och billig. Jag själv gillar kokta lägg på samiskt vis men jag har provat att laga på engelskt vis.
Visningar:
1230
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR