Vallmo- och citronkakor

Dessa mycket goda småkakor smakar som ett mellanting mellan sockerkaka och spröd skorpa. Passa på att baka många!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

5 dl vetemjöl + extra till utkavlingen
1 msk bakpulver
4 msk strösocker
125 g kallt smör i kuber
1 msk vallmofrön
Finrivet skal av en citron
1 uppvispat ägg
1 1/4 dl vispgrädde

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 msk florsocker
16 jordgubbar

Pensling:
2 msk vispgrädde
Ca 1 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver, socker, smör, vallmofrön och citronskal, för hand eller i en matberedare, och arbeta sedan ihop allt till en deg.

Om du använt en matberedare, för över degen till en bunke. Tillsätt det vispade ägget och grädden.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills degen är ca 3 cm tjock.

Ta ut 8 kakor med ett mått, ca 7 cm i diameter.

Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt, pensla med vispgrädde och strö över lite socker. Grädda cirka 15 minuter.

Vispa grädden till fyllningen. Dela vaniljstången och skrapa ner vaniljfröna i grädden. Blanda även ner florsockret.

Skiva jordgubbarna. Dela kakorna och fördela fyllning och jordgubbar på bottnarna. Lägg på överdelarna och servera genast.

Som muffins: Du kan även baka degen i muffinsformar. Det blir cirka 10 muffins. Toppa gärna muffinsen med en god färskostkräm. Blanda 200 g philadelphiaost med 2 dl avrunnen youghurt. Rör ner 1 dl florsocker med citronsmak och saften av en citron. Dekorera med bananchips.
Visningar:
1248
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Citronkakor recept
Sega citronkako..
av lennali
över 2 månader
Pudrad citronka
över 2 månader
Gunillas citron..
över 2 månader
Citronkaka med
över 2 månader
Citronkaka med
av Liliane
över 2 månader