Valnötsbröd

Underbart valnötsbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

150 g valnötskärnor (c:a 2 dl)
5 dl vatten
50 g margarin
50 g jäst
1 ägg
2 tsk salt
1 msk sirap
3 dl grahamsmjöl
1 l vetemjöl special

Gör så här

Hacka valnötterna och koka upp dem i vattnet. Tillsätt matfett och låt svalna till 37°. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt ägg, sirap, salt, grahams- och merparten vetemjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk c:a 40 min. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela in den i 30 lika stora delar. Forma runda bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och jäs övertäckt c:a 30 min. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 225° c:a tio min. Smakar bäst nygräddade!
Visningar:
1173
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Valnötsbröd recept
Valnötsbröd med..
av Lolan
över 2 månader
Nyttiga valnöts
av Vicci90
över 2 månader
Valnötsbröd
av meet
över 2 månader
Mandel- och val
över 2 månader
Lantligt valnöt
av Lolan
över 2 månader
Valnötsbröd
av litanja
över 2 månader