Valnötsstänger

Valnötter och choklad är en utsökt kombination som alltid smakar bra till en kopp kaffe.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

200 g valnötskärnor
1 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
2 ägg
1 dl strösocker

Garnering:
100 g mörk blockchoklad
1 msk matolja

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg uncan ca 10 valnötskärnor till garneringen, mal resten i en mandelkvarn.

Blanda de malda nötkärnorna med potatismjöl och bakpulver.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan bunke. Vänd ner nötblandningen.

Smörj en liten långpanna eller form, ca 20x20 cm. Häll i nötsmeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.

Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler. Skär den sedan i 20 stänger, ca 2x10 cm.

Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.

Doppa ena halvan av nötstängerna i chokladen. Garnera med halva valnötskärnor. Förvara kakorna svalt.
Visningar:
562
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.