Vanilj/kokos bullar

Kriminellt goda

Betyg (20 röster)
Antal personer
45 st
Vanilj/kokos bullar

Ingredienser

50 g jäst
150 g smör
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 ägg
20 dl mjöl, ca
4 krm hjorthornssalt

Fyllning:
200 g smör
4 dl florsocker
4 dl vaniljkräm
2 dl kokos

Garnering:
Smält smör
Socker

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm.
Häll degvätskan över jästen, rör om tills allt är upplöst.
Tillsätt salt, socker, mjöl och hjorthonssalt, spara lite mjöl till utbaket.
Arbeta degen lätt och tillsätt äggen.
Arbeta nu degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa under en bakduk i ca 45 min.

Fyllningen:
Rör smör och florsocker vitt och poröst.
Tillsätt vaniljkrämen lite i taget under omrörning, samt kokosflingorna.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Dela den i två lika stora bitar.
Kavla ut degen på mjölat bakbord.
Bred ut fyllningen och rulla ihop. Som skärs i bitar.
Lägg bullarna i aluminiumformar och ställ dem att jäsa i 30-40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda dem i mitten av ugnen i 6-8 min.
Pensla bullarna med smör och socker.
Visningar:
28099
Sparat:
1105

LIKNANDE RECEPT

Bullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
LCHF- Bröd
av Lolan
över 2 månader