Vaniljbakelser

Smaskens

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

Mördeg:
200 g smör eller margarin
½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
Smör eller margarin till formarna

Fyllning:
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 äggulor
1½ msk vetemjöl
1 msk strösocker
1½ msk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker
Cocktailbär

Gör så här

Arbeta ihop matfett, socker och mjöl till en deg och lägg den svalt en stund.

Blanda grädde, mjölk, äggulor, vetemjöl och strösocker i en kastrull och låt blandningen sjuda under noggrann omrörning med en trägaffel. Se till att den inte kokar utan hela tiden hålls på måttlig värme tills den tjocknar. Låt krämen svalna och tillsätt vaniljsockret.

Kavla ut mördegen 2-3 mm tjock och ta ut runda kakor. Dessa ska bli "lock" till bakelserna. Se till att drygt hälften av degen blir kvar mellan kakorna. Arbeta ihop detta "spill" och fördela det i smorda bakelseformar. Tryck ut degen i botten och upp efter kanten på formarna.

Lägg först en klick av vaniljkrämen i varje bakelse och därefter locket av deg ovanpå. Tryck till deglocket så att skarven blir tät.

Grädda bakelserna vackert guldbruna och låt dem sedan svalna i formarna. 200 grader, ca 20 minuter. Lossa dem försiktigt och garnera dem med siktat florsocker och cocktailbär.
Visningar:
1979
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Vaniljbakelse m
av MrsC
över 2 månader
Portugisisk van
över 2 månader
Vaniljbakade äp
av tina62
över 2 månader
Vaniljbakelse m
av anluk
över 2 månader
Vaniljbakelse m
av tina62
över 2 månader