Vaniljdessert med bär

En färgrik, frisk och kalorisnål dessert. Stommen är en lättsockrad sockerkaka som skärs i tärningar. Det här receptet har jag gjort hur många gånger som helst! Helt underbart gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

Lättsockrad kaka:
2 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Vaniljyoughurt:
5 dl vaniljkräm
2½ dl matlagningsyoughurt
Rivet apelsinskal

Pressad saft av 1 apelsin
250 - 300 g osockrade bär , färska eller djupfrysta

Gör så här

Vik en form av bakplåtspapper som passar i en liten långpanna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet under omrörning.

Häll smeten i pappersformen och grädda i 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp och låt kakan kallna. Skär kakan i kuber, 2x2 cm. Har man bråttom går det lika bra att köpa färdiga sockerkaksbottnar och använda dem istället.

Fukta sockerkakskuberna med pressad apelsinsaft. Blanda vaniljkräm, youghurt och apelsinskal. Varva sockerkakskuber, vaniljyoughurt och bär i en glasskål. Avsluta med kräm och bär. Ställ in desserten i kylen ca 30 minuter. Själv brukar jag sockra bären lite, gillar inte när bären är för sura, men använder man färska jordgubbar behöver man ju inte sockra!

Du kan även byta ut hälften av bären mot frukt. Extra lyxigt är det med lite apelsinlikör i vaniljyoughurten.
Visningar:
2478
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Vaniljdessert recept
Krämig vaniljde
av Queenie
över 2 månader
Vaniljdessert
av lindaO
över 2 månader
Vaniljdessert m
över 2 månader
Vaniljdessert m
av Queenie
över 2 månader
Varm äppeldesse
av amoz
över 2 månader