Vaniljhorn

Kakor som smälter i munnen och överraskar med smaken av valnötter.

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 65 kako
Vaniljhorn

Ingredienser

250 g rumstempererat , normalsaltat smör
150 g valnötter
90 g florsocker (ca 1 3/4 dl)
10 g äkta vaniljsocker (1 msk)
3 g salt (3 krm)
300 g vetemjöl (5 ½ dl)

Dekor:
60 g florsocker (1 dl) +
10 g äkta vaniljsocker (1 msk)

Gör så här

Temperera smöret och krossa valnötterna grovt i en handduk med kavel.

Blanda smöret med florsocker, vaniljsocker och salt. Arbeta in mjölet och sist valnötterna.
Vira degen i plast och lägg den i kylen minst 1 timme.

Värm ugnen till 180°. Skär av en tredjedel av degen och rulla ut den till en penntjock rulle på lätt mjölad bänk. Skär upp bitar à 11 g.

Rulla till spetsar och böj till horn på plåten. Fortsätt med resten av degen. Grädda mitt i ugnen till ljus färg 10–12 minuter.

Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker så fort de kommer ur ugnen.
Visningar:
2060
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Vaniljhorn recept
Kanel och karde..
av lennali
över 2 månader
Vaniljknappar
över 2 månader
Vaniljhorn - so
av tina62
över 2 månader
Vaniljhorn glut
av solla43
över 2 månader
Vaniljhorn
över 2 månader